O NAS

V naši alergološki ambulanti obravnavamo otroke z naslednjimi bolezenskimi stanji: atopijski dermatitis in urtikarija, alergijski rinokonjunktivitis, bronhialna astma, alergija na hrano, alergija na antibiotike, reakcije na cepiva.
Izvajamo: sublingvalno imunoterapijo na pršico hišnega prahu, pelode trav in brezovke, provokacije na hrano in antibiotike, cepljenje pod nadzorom, pouk bolnikov z astmo, pouk bolnikov z anafilaksijo.
Obravnava vključuje razgovor, klinični pregled, usmerjene laboratorijske preiskave in meritve pljučnih funkcij. Laboratorijske preiskave obsegajo kožne vbodne teste in po potrebi krvne preiskave.
Kožni vbodni testi so neboleča preiskava, z katero ugotavljamo prisotnost IgE protiteles, ki so odgovorna za nastanek večine alergijskih reakcij. Izvajamo jih na notranji strani podlakti ali na hrbtu. Kapljice alergena s plastično lanceto vtisnemo v kožo. Pri pozitivnem testu se na mestu vboda pojavijo koprivnica, rdečina in srbenje. Rezultate odčitamo po 15-20 minutah. Pozitiven kožni vbodni test sam po sebi še ne pomeni, da je otrok na testiran alergen alergičen. Slednji za ugotavljanje alergije postane pomemben le kadar iz razgovora s starši povzamemo, da se po stiku z osumljenim alergenom pojavijo znaki alergijske bolezni.

STORITVE

V sklopu dela preko koncesije ponujamo preglede za napotnice za Alergološki pregled otroka – prvi, Alergološki pregled otroka – kontrolni z vsemi pripadajočimi storitvami (kožno vbodni testi, krvne preiskave).
V sklopu samoplačniške dejavnosti dejavnosti ponujamo alergološke preglede otrok in odraslih ter alergološke preiskave (kožno vbodni testi, krvne preiskave).

NAROČANJE IN ČAKALNE DOBE

Naročanje se izvaja preko portala eNaročanje ali s klicem na telefonsko številko (01) 512 18 68. Čakalne dobe lahko preverite s klicem na zgornjo številko, običajno znašajo 14 dni za napotnice s stopnjo “Zelo hitro” in 1-2 meseca za napotnice s stopnjo “Hitro” in “Redno”. V primeru napotnice s stopnjo “Nujno” se obrnite na vam najbližji urgentni center.

Odpiralni čas

Ponedeljek

/

Torek

11.30-18.00

Sreda

8.30-14.00

Četrtek

8.30-16.00

Petek

/

Sobota

/

Nedelja

/

Naslov

Vaš naslov:

Regentova cesta 70, 1210 Ljubljana - Šentvid

GPS:

46.0857203, 14.4659871

Telefon:
Email naslov:
Pišite nam
Plan My Route

Vaše mnenje

Kvaliteta storitve
Strokovnost
Osebje
Dostopnost
Cena
Objavljanje...
Vaše mnenje je bilo uspešno poslano.
Prosim izpolnite vsa polja.
Captcha preverjanje ni bilo uspešno.