O NAS

Ambulanta za vse generacije, zdravstvene storitve in svetovanje, d.o.o. ima koncesijo iz pediatrije na primarni ravni. Opravljamo preventivne in kurativne preglede predšolskih otrok s cepljenjem po programu, kurativne preglede šolskih otrok in mladine ter preventivne in kurativne preglede opredeljenih odraslih oseb.
Za naše in tuje paciente opravljamo vsa obvezna in neobvezna samoplačniška cepljenja.

STORITVE

V naši ordinaciji opravljamo naslednje storitve:

 • osnovne laboratorijske preiskave krvi (hemogram, CRP, SR, sladkor, holesterol, trigliceridi), urina in blata (paraziti, okultna krvavitev);
 • brise žrela;
 • hitre antigenske nosnožrelne COVID19 teste;
 • EKG;
 • inhalatorno terapijo;
 • male kirurške posege;
 • po dogovoru opravljamo nenujne hišne obiske;
 • izven rednega delovnega časa opravljamo vsa samoplačniška cepljenja (proti sezonski gripi, klopnemu meningitisu, meningokoknemu meningitisu, rota virusom, pnevmokokom, proti raku na materničnem vratu, proti hepatitisu A in hepatitisu B) za naše in tuje paciente.

 

 • Posvetovalnica za otroke in starše

V posvetovalnici opravljamo sistematske preglede, cepljenja predšolskih otrok in preglede pred vstopom v vrtec. Staršem svetujemo glede nege, prehrane, vzgoje in zdravega načina življenja za njihove otroke in celotno družino.

 • Labratorijske preizkave krvi

V našem laboratoriju vam lahko analiziramo osnovno krvno sliko ali hemogram, diferencialno krvno sliko, CRP (pokazatelj vnetja) in izmerimo krvni sladkor. Izvajamo tudi analizo urina, s katero zaznamo motnje v delovanju sečil ter analizo blata, pri kateri v blatu iščemo parazite in okultno oz. prikrito krvavitev.

 • Cepljenje covid-19

Brezplačno vas lahko cepimo z mRNA cepivom Comirnaty, proizvajalca Pfizer proti virusu Covid-19. Pridete lahko po prvi, drugi ali poživitveni odmerek brez nepotrebnega čakanja. S cepljenjem proti Covidu-19 v 95% preprečimo hospitalizacijo in težji potek bolezni, zato je cepljenje priporočljivo za vse starostne skupine. Prav tako se lahko brezplačno cepite proti sezonski gripi, kar priporočamo vsem prebivalcem, še posebej pa kroničnim in imunokompromitiranim bolnikom.

 • Samoplačniška cepljenja

Izvajamo samoplačniška cepljenja proti klopnemu meningoencefalitisu, rota virusom, vodenim kozam, pnevmokoku, raku na materničnem vratu, hepatitisu A, hepatitisu B, meningokoku skupine B in meningokoku skupin A, C, W, Y.

Vsa cepljenja izvajamo tako za naše opredeljene paciente, kot za paciente, ki niso vpisani v naši ambulanti.

 • Bris žrela

Izvedemo kvalitativni hitri test, ki nam prikaže morebitno prisotnost bakterije Streptokoka skupine A, ki lahko povzroča gnojno angino. Bris odvzamemo iz zadnje strani žrela in/ali mandljev.

 • Hitri terst covid-19

S pomočjo hitrega antigenskega testa ugotavljamo prisotnost virusa SARS-CoV-2 v nosno žrelnem prostoru. Test je izveden s pomočjo palčke, s katero odvzamemo bris sluznice, rezultate pa prejmete v 15 minutah.

 • Elektrokardiografija (ekg)

Gre za enostavno, hitro in nebolečo preiskavo električne aktivnosti srca. Z njo analiziramo srčni ritem, diagnosticiramo motnje srčnega ritma, ugotavljamo morebitno preobremenitev srčne mišice in druge bolezni srca. Preiskavo izvedemo pred morebitnimi operativnimi posegi, v primeru akutnih bolečin ali preventivno.

 • Inhalatorna terapija

S pomočjo inhalatorne terapije v telo z vdihavanjem vnesemo zdravilne učinkovine, ki pomagajo razširiti dihalne poti in s tem olajšajo dihanje. Na ta način simptomatsko zdravimo obstruktivne bolezni dihal (astma in KOPB) ter vnetja pljuč (bronhitisi, različne pljučnice).

 • Mali kirurški posegi

V naši prevezovalnici vam oskrbimo manjše rane, odstranimo tujke, odstranimo šive po operativnih posegih in prevežemo rane. S pravilno kirurško oskrbo ter toaleto pripomoremo k hitrejšemu celjenju kroničnih ran. Kirurško vam lahko oskrbimo tudi manjše gnojne spremembe na koži.

 • Nenujni hišni obiski

V primeru nepokretnosti, slabšega zdravstvenega stanja, poškodb in bolezni, po potrebi izvajamo nenujne hišne obiske, ki obsegajo oceno stanja, pregled bolnika, posvet in zdravljenje na domu. Nenujne hišne obiske izvedemo izven delovnega časa po dogovoru.

 • Kurativni preventivni pregledi

Omogočamo vam samoplačniške kurativne in preventivne preglede otrok in odraslih, ki jih izvedemo za tuje državljane ali za tiste, ki nimajo urejenega osnovnega zdravstvenega zavarovanja. Samoplačniške storitve izvajamo izven rednega delovnega časa.

 • Akupunktura

Akupunktura je zdravljenje po tradicionalni kitajski medicini, kateri začetki segajo več tisoč let v preteklost. Akupunkturno zdravljenje je zelo učinkovito pri zdravljenju akutnih in kroničnih bolečinskih sindromov (glavoboli, bolečine v križu, mišicah, kosteh, sklepih), pri pripravi nosečnic za porod, pri vzpostavljanju duševnega in telesnega ravnovesja, pri odpravljanju posledic stresa, pri zdravljenju bolezni prebavil, pri motnjah hranjenja (pomoč pri hujšanju ali pomanjkanju apetita), pri zdravljenju vseh vrst odvisnosti, pri alergijah, kožnih boleznih, ginekoloških težavah, uroloških težavah, nevroloških boleznih, srčno-žilnih boleznih in onkoloških boleznih.

NAROČANJE IN ČAKALNE DOBE

Telefonsko naročanje poteka v ponedeljek, torek, četrtek in petek med 7:00 in 12:00 uro, v sredo med 13:00 in 18:00 uro, na telefonsko številko 02 746 76 01 ali preko elektronske pošte: lidija.jausovec@ambulantazavsegeneracije.si

Odpiralni čas

Ponedeljek

07:30 - 14:00

Torek

07:30 - 14:00

Sreda

13:30 - 20:00

Četrtek

07:30 - 14:00

Petek

07:30 - 14:00

Sobota

-

Nedelja

-

Naslov

Vaš naslov:

Potrčeva cesta 15 2250 Ptuj

GPS:

46.424857047293, 15.876771078713

Telefon:
Pišite nam
Plan My Route

Vaše mnenje

Vaša ocena

Kvaliteta storitve
Strokovnost
Osebje
Dostopnost
Cena
Objavljanje...
Vaše mnenje je bilo uspešno poslano.
Prosim izpolnite vsa polja.
Captcha preverjanje ni bilo uspešno.
Špela March 18, 2022 7:32 am
Kvaliteta storitve
Strokovnost
Osebje
Dostopnost
Cena

Dr. Letonjeva in sestra Darinka sta najboljši team. Za mene in za našega malčka vedno super poskrbita.

Tomaž December 2, 2021 11:59 am
Kvaliteta storitve
Strokovnost
Osebje
Dostopnost
Cena

Kljub veliki zasedenosti, se zmeraj potrudijo in vse uredijo. 🙂

There are 1 next ratings View Next Ratings