O NAS

Uživajmo življenje zdravi!
Diagnostični center Bled je bil ustanovljen leta 1992. Bistvo našega delovanja je postavitev diagnoze na podlagi vseh potrebnih preiskav v najkrajšem možnem času. Diagnostični center Bled je prva zasebna zdravstvena ustanova v Sloveniji, ki je pridobila tudi koncesijo Ministrstva za zdravje, zato se lahko pregledi opravljajo tako samoplačniško kot na napotnico. Ambulante imamo na Bledu, v Ljubljani (Vila Urbana) in v Novem mestu (Bršljin). Poslanstvo Diagnostičnega centra Bled je strokovno, zaupno in prijazno zdraviti bolne ter preprečevati zdravim, da bi zboleli.
Glavne specialistične ambulante so gastroenterologija, kardiologija in urologija, poleg tega imamo še ambulante za alergologijo, ortopedijo, tireologijo, ginekologijo, dermatologijo, osteoporozo, ambulanto za motnje dihanja v spanju in prehransko svetovanje. Opravljamo ultrazvočne in rentgenske preiskave ter zdravljenja, imamo tudi sodobno opremljen histopatološki laboratorij.
Diagnostični center Bled je prvi v Sloveniji že pred leti začel ponujati preventivne zdravstvene preglede (t. i. managerske preglede) in v preventivnih programih nudimo celoten nabor različnih, za preventivo pomembnih preiskav. Preventivne preglede izvajamo na Bledu in v Ljubljani.
Diagnostični center Bled je del Skupine Diagnostični center Bled, ki povezuje več medicinskih ustanov v Sloveniji: Diagnostični center Bled, Medi Cons, Gastromedica, Internistična GE ambulanta, MTC Fontana, Cardial in Kirurški sanatorij Rožna dolina. V naših medicinskih centrih pacientu nudimo celovito in kakovostno zdravstveno storitev, kjer je pacient v središču pozornosti.

STORITVE

 • Gastroenterološka ambulanta (specialistični pregled, kolonoskopija, gastroskopija, dihalni test prisotnosti bakterije HP, analgosedacija/globoka sedacija ob endoskopskih preiskavah, endoskopski ultrazvok, zdravljenje kronične vnetne črevesne bolezni (KVČB), ERCP …)
 • Urološka ambulanta (specialistični pregled, ultrazvok prostate (transrektalni), ESWL –izventelesno drobljenje kamnov v ledvicah, testiranje SelectMDx, zdravljenje s Cystistat, Rezūm – zmanjševanje prostate z vodno paro …)
 • Ultrazvočna ambulanta (ultrazvok trebušnih organov, ultrazvok sečil, testisov, ultrazvok ven in arterij okončin (nog ali rok), ultrazvok dojk, ultrazvok ščitnice, ultrazvok – ostalo (mehka tkiva, npr. vratu, sklepi), ultrazvočno vodena punkcija kalcinacije rame.
 • Radiološka ambulanta – rengten
 • Kardiološka ambulanta (ultrazvok vratnih žil (poapnenje žil), ultrazvok srca, gleženjski indeks)
 • Ortopedska ambulanta (specialistični pregled, aplikacija ACP/PRP v sklep, aplikacija hialuronske kisline v sklep, ESWT – drobljenje kalcinacije v sklepu, ultrazvočno vodena punkcija kalcinacije rame …)
 • Dermatološka ambulanta
 • Alergološka ambulanta (prehranske alergije, celiakija)
 • Tireološka ambulanta (ščitnica)
 • Ambulanta za osteoporozo (denzitometrija)
 • Ginekološka ambulanta
 • Prehransko svetovanje
 • Ambulanta za motnje dihanja v spanju
 • Pulmološka ambulanta
 • Preventivni zdravstveni pregledi

Prosimo vas, da si na spletni strani www.dc-bled.si ogledate, katere storitve izvajamo na kateri lokaciji

NAROČANJE IN ČAKALNE DOBE

Za vprašanja in naročanje smo vam v naročniški službi Diagnostičnega centra Bled na voljo vsak delovnik med 8. in 14. uro.

Naročanje na preiskave v Diagnostičnem centru Bled poteka na različne načine:

Osebno naročanje trenutno žal ni mogoče.

Aktualne čakalne dobe za storitve z napotnico so dostopne na povezavi: https://cakalnedobe.ezdrav.si/zdravstvena-ustanova/, kjer izberete storitev, stopnjo nujnosti in Diagnostični center Bled kot izvajalca zdravstvenih storitev.

Odgovorna oseba za vodenje čakalnega seznama je ga. Zlata Legat, vodja naročniške službe.

 

Odpiralni čas

Ponedeljek

8.00–18.00

Torek

8.00–19.00

Sreda

8.00–16.00

Četrtek

8.00–16.00

Petek

8.00–14.00

Sobota

občasno

Nedelja

zaprto

Natančnejši urnik ambulant glede na lokacijo (Bled, Ljubljana, Novo mesto) je na voljo na povezavi https://www.dc-bled.si/informacije-za-paciente/urnik-ambulant/.

Naslov

Vaš naslov:

• Barvarska steza 4, 1000 Ljubljana

GPS:

46.051044029363, 14.512849722377

Telefon:
Email naslov:
Spletna stran:
Pišite nam
Plan My Route

Vaše mnenje

Kvaliteta storitve
Strokovnost
Osebje
Dostopnost
Cena
Objavljanje...
Vaše mnenje je bilo uspešno poslano.
Prosim izpolnite vsa polja.
Captcha preverjanje ni bilo uspešno.