Dvajset let dela na področju ginekologije in porodništva, nenehno izobraževanju doma in v tujini ter odločitev za delo na drugačen način je oblikovalo nastanek samoplačniške zasebne ginekološke dejavnosti Diagnostičnega centra Strah. V mirnem intimnem okolju, kjer bo ženska varna, slišana, natančno pregledana in obdana z novim upanjem. Za svoje ginekološko zdravje v vseh starostnih obdobjih ali zdravje ploda v času nosečnosti.

Ob deseti obletnici odprtja centra začenjamo z novo dejavnostjo: SKRB ZA ZDRAVE DOJKE žensk v vseh starostnih obdobjih.

Z licenciranim znanjem za ultrazvočne preiskave prsi in povsem novo vrhunsko ultrazvočno opremo za pregledovanje dojk ter genetskim testom za napoved tveganja ali bomo zbolele za rakom jajčnikov ali dojk želimo pomagati vsem tistim ženskam, ki iščejo možnost, da bi za svoje zdravje poskrbele že veliko preje, preden dopolnijo 50 let, pa tudi ženskam, ki mamografijo odklanjajo.

Veliko premalo govorimo o skrbi za svoje zdravje, tudi naredimo premalo. Nekako se zanašamo na naravo in začrtano življenje. Hitimo. Svoj psihičen mir rušimo z mislijo, da stvari brez nas ne bodo tekle. Še posebej ženske se vse bolj pogosto zanašamo na to, da je eden ginekološki pregled z odvzemom brisa, a brez ultrazvočne preiskave notranjih rodil na tri leta dovolj, toliko nam namreč pripada v javnem zdravstvenem sistemu. Ravno za ginekologijo velja, da je preventiva zlata naložba. Ko začnemo krvaveti, je že prepozno. Rak jajčnika odkrijemo v dveh tretjinah vseh obolelih v tretji fazi, ko je bolezen že razsejana po telesu. In rak dojke? Prva preiskava je možna mamografija od 50. leta starosti dalje.

Rak dojke z ultrazvočno preiskavo lahko odkrijemo, ko je velik nekaj milimetrov, dosti preje, preden bi posameznica tako spremembo lahko otipala sama. Podobno je z rakom jajčnikov, tudi z rakom maternice. Zakaj torej ne izbrati preventivnih pregledov enkrat letno oziroma preiskav, ko nam zdravnik glede na izvid začrta življenjske napotke, kako opravljati preglede v bodoče? Zakaj ne bi izbrali genetskega testiranja, ki nam napove, ali imamo večje tveganje, da bomo zboleli za rakom jajčnikov ali dojk in ukrepamo, predem se rakava bolezen pojavi?

Vlaganje vase je naložba, ki je neprecenljiva. Če ob zdravniških pregledih, preiskavah in genetskem testiranju še vsakodnevno namenimo čas telesni aktivnosti, pravilni prehrani ter duševnemu zdravju, ki so najmočnejša obramba proti kroničnemu stresu, ki smo mu izpostavljeni vsak dan, smo naredili največ, kar lahko.

Zaradi izjemnih diagnostičnih možnosti združujemo:

 • področja ginekologije in porodništva,
 • preglede dojk, ultrazvočne pregledi dojk z izvidi, svetovanje o zdravju dojk
 • vodenje nosečnosti z utrazvočnimi preiskavami Fetal Medicine Foundation, nuhalno svetlino in ostalimi kasnejšimi preiskavami do poroda, poporodni pregled in svetovanje,
 • neizvazivno predrojstveno testiranjeNIPT (Nifty test in Sentis test za napoved raka dojke)
 • ultrazvočne diagnostike notranjih rodil in drugih organov trebuha,
 • svetovanje in preiskave pri neplodnosti,
 • sledenje hormonskih sprememb v vseh starostnih obdobjih, povezanih z nasveti za zdravo staranje,
 • nasveti za pravilno prehrano in pomen telesne dejavnosti v nosečnosti in menopavzi.
 • Zadrege v spolnosti bodo zvesto varovane, pozorno poslušane in poskušali vam bomo pomagati.
 • Strokoven nasvet bo odgnal dvome o hormonski kontracepciji in odkril dobrobiti za telo in naše zdravje.
 • Hormonska nadomestna terapija, ki nam bo pomagala pri tegobah s staranjem in težavami pred ali v meni, bo osvetljena z dejstvi, da hormoni, če jih predpisuje strokovnjak ginekolog, življenje olajšajo, so varni in velikokrat edina pomoč pri reševanju slabega počutja.

 

Primarij Darija Strah, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva z mednarodno licenco Fetal Medicine Foundation, London in licenco za ultrazvočne preiskave dojk.

Odpiralni čas

Ponedeljek

10.30 - 17.00

Torek

8.30 - 15.00

Sreda

8.30 - 15.00

Četrtek

8.30 - 15.00

Petek

8.30 - 15.00

Sobota

-

Nedelja

-

Naslov

Vaš naslov:

Slamnikarska cesta 3a, 1230 Domžale

GPS:

46.1382139, 14.5979216

Email naslov:
Spletna stran:
Pišite nam
Plan My Route

Vaše mnenje

Kvaliteta storitve
Strokovnost
Osebje
Dostopnost
Cena
Objavljanje...
Vaše mnenje je bilo uspešno poslano.
Prosim izpolnite vsa polja.
Captcha preverjanje ni bilo uspešno.