O NAS

Očesna ordinacija dr. Petre Popović je specialistična očesna ordinacija s podeljeno koncesijo iz oftalmologije. V prijetnem vzdušju in urejeni okolici vam nudimo oftalmološke storitve (pregledi, diagnostika, zdravljenje) in svetujemo pri izbiri kontaktnih leč in očal. Naša ekipa uporablja sodobno diagnostično opremo ter se nenehno strokovno izpopolnjuje. Z osebnim pristopom do naših bolnikov in strank storimo vse, da boste odšli strokovno pregledani in zadovoljni. Večino svojih storitev opravimo v okviru mreže javne zdravstvene službe. Opravljamo tudi samoplačniške preglede za posameznike in podjetja.

V optiki ponujamo korekcijska in sončna očala priznanih blagovnih znamk v različnih cenovnih razredih. Poleg okvirjev za odrasle, mladino in otroških okvirjev ponujamo tudi specialne okvirje za najmlajše, ki so primerni tudi za nekajmesečne dojenčke. Pri nas lahko preizkusite široko paleto pripomočkov za slabovidne od povečevalnih stekel do elektronskih lup. Ponujamo tudi kontaktne leče in dodatke uveljavljenih proizvajalcev. Naročite jih lahko ob obisku pri nas, lahko pa tudi v naši spletni trgovini, po telefonu ali po e-pošti. Smo pogodbeni dobavitelj medicinsko-tehničnih pripomočkov za ZZZS.

Smo družbeno odgovorno podjetje. S podporo Turističnemu društvu Koseze prispevamo k urejenosti našega naselja. V našem ožjem okolju prispevamo še za prostovoljno gasilsko društvo Zgornja Šiška in osnovno šolo Valentina Vodnika. Po svojih močeh pa se trudimo vračati tudi v širše okolje. Zbiramo odslužena očala in jih predamo Lions klubu Trnovski Zvon, ki jih pregledana, popravljena, očiščena in označena posredujejo do ljudi, ki si jih ne morejo privoščiti. Finančno smo v preteklih letih podprli različne humanitarne ustanove (Zveza prijateljev mladine Slovenija, Slovenska filantropija, Društvo Gumb), izobraževalne ustanove (Gimnazija Bežigrad, Center IRIS) in projekte (Odprava zdravnikov v Kenijo, Jumicar). Po eksploziji, do katere je prišlo 4.8.2020 v Bejrutu, smo tamkajšnji bolnišnici BESH pomagali z zdravili, zaščitnimi pripomočki in sanitetnim materialom.

STORITVE

Očesni pregled je zdravniški pregled specialista za očesne bolezni (oftalmologa). Namen pregleda je diagnostika in zdravljenje očesnih bolezni otrok in odraslih. Obsega pregled zunanjih očesnih struktur, sprednjih očesnih delov in očesnega ozadja z biomikroskopom, meritev očesnega pritiska in druge preiskave.

Pregled za predpis očal je pregled, osredotočen samo na določanje dioptrije. Ne vključuje pregleda očesnih struktur z biomikroskopom, meritev očesnega pritiska in drugih preiskav. Te so potrebne, če vzrokov za slabši vid ne moremo odpraviti samo s korekcijo vida, ampak je potrebno zdravljenje oziroma operacija.

Očesni pregled za voznike motornih vozil in za potrebe medicine dela je očesni pregled, kjer se ugotavlja tudi zmožnost za vožnjo motornih vozil ali za opravljanje določenih del.

Pregled za predpis kontaktnih leč je osredotočen na določanje dioptrije ter na predpis kontaktnih leč. Ne vključuje pregleda očesnih struktur z biomikroskopom, meritev očesnega pritiska in drugih preiskav. Te so potrebne, če vzrokov za slabši vid ne moremo odpraviti samo s korekcijo vida, ampak je potrebno zdravljenje oziroma operacija. V ceno pregleda je vključeno tudi uvajanje kontaktnih leč, ki ga opravi medicinska sestra.

Preventivni pregled bolnikov s sladkorno boleznijo je očesni pregled, kjer je pozornost posebej usmerjena v težave in bolezenska stanja, ki se pojavljajo pri bolnikih s sladkorno boleznijo.

NAROČANJE IN ČAKALNE DOBE

Samoplačniške preglede izvajamo izven ordinacijskega časa za koncesijsko dejavnost. Svoj termin lahko najbolj enostavno izberete s pomočjo obrazca na naši spletni strani, lahko pa se naročite tudi po elektronski pošti, telefonu ali osebno.

Za pregled v breme ZZZS se lahko naročite po elektronski pošti, po telefonu ali osebno. Naročanje je možno za že obstoječe paciente, na novo pa samo za otroke do 15. leta starosti. Pred tem mora biti napotnica osebnega zdravnika že izdana. Brez napotnice je možen le pregled za predpis očal. Podatki o čakalnih dobah so na voljo na naši spletni strani.

Odpiralni čas

Ponedeljek

8:00-19:00

Torek

8:00-19:00

Sreda

8:00-19:00

Četrtek

8:00-19:00

Petek

8:00-19:00

Sobota

-

Nedelja

-

Naslov

Vaš naslov:

Ulica bratov Učakar 58, 1000 Ljubljana

GPS:

46.0723517, 14.4734265

Spletna stran:
Pišite nam
Plan My Route

Vaše mnenje

Vaša ocena

Kvaliteta storitve
Strokovnost
Osebje
Dostopnost
Cena
Objavljanje...
Vaše mnenje je bilo uspešno poslano.
Prosim izpolnite vsa polja.
Captcha preverjanje ni bilo uspešno.
Andrej April 6, 2021 10:58 am
Kvaliteta storitve
Strokovnost
Osebje
Dostopnost
Cena

Res vrhunska storitev. V optiki velik izbor in razumne cene. Parkiranje je lahko problem – še najbolje je na tržnici Koseze.