O NAS

Smo zasebna ortodontska ordinacija v prostorih Zobne poliklinike Kranj (2. nadstropje). Storitve izvajamo po programu koncesije ZZZS in samoplačniško.

Z ortodontskim zdravljenjem dosežemo boljšo funkcijo zobovja in lepši zunanji videz obraza. Zmanjša se tveganje za nastanek kariesa in bolezni obzobnih tkiv.

Za zdravljenje nepravilnosti uporabljamo nesnemne (kovinske, prozorne estetske in sodobnejše samozaklepne nosilce), snemne (tudi nevidne Invisalign opornice) in kombinirane ortodontske aparate.

Začetek zdravljenja je odvisen od stopnje nepravilnosti. Težje nepravilnosti obravnavamo prej in pogosto dvofazno (kombinacja snemnega ali kombiniranega aparata in nesnemnega aparata).

Pri delu sodelujemo s specialisti stomatoloških strok (parodontolog, maksilofacialni kirurg, protetik), zobotehničnimi in RTG laboratoriji.

Naročanje poteka vsak dan v okviru delovnega časa po telefonu 04 208 24 12 ali po elektronski pošti: info@ortodontija-valant.si, lahko pa tudi osebno ali pisno po pošti.

Na prvem pregledu je pacient seznanjen z okvirnim potekom ortodontskega zdravljenja. Razložimo mu kdaj približno lahko pričakuje aparat in ga poučimo o pravilni funkciji ustnega področja.

Zelo velik poudarek namenjamo dobri ustni higieni, saj le ta zagotavlja zdravje zobnih in obzobnih tkiv in je predpogoj za začetek ortodontskega zdravljenja.

Z odločitvijo o vrsti aparata, natančnim potekom zdravljenja in pričakovanimi rezultati ter časom zdravljenja pa so pacienti seznanjeni šele, ko opravimo vse diagnostične postopke (odtise, rentgenske posnetke in dentalno fotografijo).

STORITVE

V naši ordinaciji sledimo smernicam sodobne ortodontije. Za zdravljenje ortodontskih nepravilnosti uporabljamo tako nesnemne-fiksne ortodontske aparate z estetskimi-safirnimi nosilci ali klasičnimi- kovinskimi nosilci, kot tudi snemne, nevidne opornice. Pri tem uporabljamo tehniko Invisalign. Poslužujemo se tudi tehnike skeletnega sidranja za hitrejše in uspešnejše premike zob.

NAROČANJE IN ČAKALNE DOBE

Zaradi velikega števila pacientov in omejenega letnega programa ZZZS imamo v naši ordinaciji čakalno dobo. Ažurne podatke o čakalni dobi najdete na straneh ZZZS.

Podatki o čakalnih dobah in naročanje je možno tudi na portalu eZdravje: https://cakalnedobe.ezdrav.si/

Čakalne dobe za storitve po pogodbi z ZZZS so:

na prvi pregled: zelo hitro naročamo v roku štirih mesecev, hitro naročamo v začetku leta 2025 in redno naročamo konec leta 2025.

za ortodontsko zdravljenje: zelo hitro je do enega leta, hitro je 4,5 leta in redno je 6,5 let

Čakalne dobe za samoplačniške paciente ni.

Odpiralni čas

Ponedeljek

13:30 - 19:00

Torek

08:00 - 13:30

Sreda

08:00 - 13:30

Četrtek

13:30 - 18:30

Petek

7.30-13.00

Sobota

-

Nedelja

-

Naslov

Vaš naslov:

Na Gosposvetski 10B, 4000 Kranj

Telefon:
Pišite nam
Plan My Route

Vaše mnenje

Kvaliteta storitve
Strokovnost
Osebje
Dostopnost
Cena
Objavljanje...
Vaše mnenje je bilo uspešno poslano.
Prosim izpolnite vsa polja.
Captcha preverjanje ni bilo uspešno.