Smo zasebna zobozdravstvena ordinacija s koncesijo in zdravimo večinoma odrasle. Zdravje ustne votline je tesno povezano s splošnim zdravstvenim stanjem, dobrim počutjem in samopodobo. Pacienta vodimo skozi zdravljenje mu predlagamo zanj ustrezne rešitve in si želimo njegove aktivne vloge. Sodobne tehnike in dognanja v zobozdravstvu, tudi vsadki oz. implantati, nam omogočajo včasih tudi zelo enostavne rešitve navidez velikih problemov. Strah je odveč. Ker imamo radi svoje delo.

Zobozdravstvene storitve

Ustna higiena

Zobozdravnik vam lahko dobro ustno higieno omogoči, potruditi pa se morate sami. Pomagamo vam z nasveti in prikazi v ordinaciji, za »težje« primere pa sodelujemo s preventivnim kabinetom v Zdravstvenem domu Novo mesto ali ustno higieničarko.

Konzervativa, zalivke(»plombice«)

Vedno si želimo ohraniti čim več zobne mase, pri čemer nam pomagajo zalivke in razne dograditve zobnih kron. Moderni materiali ( kompoziti, glasionomerni cementi,…) nas celo terapevte včasih presenetijo s svojo močjo in estetiko. Včasih veliko spremeni že beljenje zob. Marsikaj je mogoče tudi z majhnimi stroški. Amalgama (sivih plombic) praktično več ne uporabljamo.

Endodontija, koreninsko zdravljenje

Ko zobna gniloba prodre do zobnega živca in ga okvari nam endodontski postopki pomagajo ohraniti zob. Sicer je koreninsko zdravljen zob dolgoročno biološko manj vreden, a je še vedno boljši od najboljšega vsadka. Če nam zdravljenje kakega zoba dela preglavice vas pošljemo k specialistu endodontu.

Protetika, nadomeščanje izgubljenih zob

Še vedno najpogostejša oblika oskrbe brezzobih delov čeljusti. Sem spadajo poleg raznih vrst prevlek, mostičkov in protez tudi delne prevleke in luske. Obvladamo tako najenostavnejše kot tudi najzahtevnejše oblike oskrbe. Še posebno smo ponosni na polno keramične prevleke in luske ter fiksno ali snemno protetično oskrbo podprto z vsadki.

Implantologija, zobni vsadki

Vsadke vsajamo sami, h kirurgu pa pošljemo le težje primere. Vsaditev vsadka, nadomestka zobne korenine, je v veliki večini primerov za pacienta manj travmatično kot puljenje zoba ali čiščenje zobnega kamna. Gre vedno za dobro načrtovan in voden poseg, ki vam lahko dobesedno spremeni življenje. Veliko je ljudi, ki bi se nošenja proteze izognili že z enim vsadkom. Oskrba z vsadkom pa je lahko včasih celo cenejša od klasične oskrbe.

Parodontologija, zdravljenje dlesni

Parodontalna bolezen je na žalost najbolj razširjena bolezen med prebivalstvom. Bolezen se začne z vnetjem dlesni, kasneje pa se vnetje razširi na kost okoli zoba. Za vnetje dlesni je v prvi vrsti kriva slaba higiena svoje pa dodajo tudi nekatere sistemske bolezni in neurejeno zobovje. Zdravljenje, pogosto zahtevno, se začne z odstranjevanjem zobnega kamna včasih pa so v procesu zdravljenja potrebni celo antibiotiki. V okviru zdravljenja parodontalne bolezni je potrebno ustrezno oskrbeti tudi krone zob in neozdravljive zobe odstraniti. Zahtevnejše primere pošiljamo k specialistom.

Oralna kirurgija

Manjše kirurške posege opravimo sami, zahtevnejše primere pa pošiljamo specialistom.

Ortodontinja

Oskrbo nepravilnosti položaja zob ali medčeljustnih odnosov prepustimo specialistu.

Estetika

Svetujemo vam kako izboljšati izgled vaših zob. Pomagamo si z beljenjem zob, z estetskimi luskami (venirji). Najnovejše v ponudbi pa je tudi pomlajevanje obraza s polnili in botox proizvajalca Juvederm.

Odpiralni čas

Ponedeljek

08:00 - 19:00

Torek

08:00 - 16:00

Sreda

14:00 - 20:00

Četrtek

08:00 - 16:00

Petek

08:00 - 13:00

Sobota

-

Nedelja

-

Pišite nam
Plan My Route

Vaše mnenje

Kvaliteta storitve
Strokovnost
Osebje
Dostopnost
Cena
Objavljanje...
Vaše mnenje je bilo uspešno poslano.
Prosim izpolnite vsa polja.
Captcha preverjanje ni bilo uspešno.